Інтерактивні технології
громадянської освіти


У США поставлено під сумнів право обговорювати працедавця у соцмережах

Опубліковано 09.08.11 12:52

Соціальні мережі Працівник найбільшого мережевого продуктового рітейлера Wall-Mart був підданий дисциплінарному стягненню за використання соціальної мережі для розповіді про «тиранення» боса, кримінальний репортер в Арізоні був убитий після розміщення твіта з насмішками з приводу кількості вбивств у його місті.

Національне бюро з трудових стосунків, яке розбирається з несправедливими трудовими практиками, розглянуло 129 такого роду випадків з 2009 року, де в трудові суперечки були залучені соціальні медіа. П'ять членів бюро і представники працедавців погодилися, що працівники можуть бути покарані за надмірні плітки про свого боса. У інших обставинах уряд сперечався за право працедавців забороняти обговорювати те, що відбувається на робочому місці. Тим самим Національне бюро з трудових стосунків ризикує створити право «критикувати боса в Твіттері» з інсультом on-line, як можна перевести цей вираз у Bloomberg.



Виконавчий директор палати за трудовим законодавством відзначив, що люди часто не стримані, коли пишуть на своїх сторінках в соціальних мережах, що викликає обгрунтовану тривогу працедавців з приводу того, де проходить межа між роботою і приватним життям їх співробітників, а також публічною сферою. Бюро з трудових стосунків ще належить встановити межу, де можливо обговорення робочого місця в соціальних мережах без репресій з боку працедавця. Зараз робітники, які були покарані за обговорення своєї організації у соціальних мережах, посилаються на Національний акт про трудові відносини 1935 року, який дозволяє обговорювати робочі умови.

Кількість скарг такого роду збільшилося після визнання незаконним звільнення співробітника, який критикував свого начальника у Facebok'у. Це було розцінено як робоча дискусія, бо листування велося між співробітниками однієї компанії і звільнення було розцінено як втручання в права найманих робітників. If you are looking for addiction then click here .
Головна | Новини | Статті | Інтерв'ю | Огляди | Фото
© Showua.biz. All Rights Reserved