Інтерактивні технології
громадянської освіти


Мансардні металопластикові вікна мають притаманні їм особливості

Опубліковано 20.01.16 14:12

ВікнаЯкщо будинок має мансардне приміщення, його власникам слід потурбуватися про встановлення спеціальних вікон, здатних витримувати великі навантаження, в тому числі і завдані несприятливими погодними умовами. За словами спеціалістів, мансардні вікна найчастіші виготовляються з таких матеріалів, як дерево, алюміній і пластик. Останні – найбільш поширені, адже їм притаманний ряд переваг, таких, як практичність, відмінні тепло- і звукоізоляційні характеристики, довговічність, нескладний догляд. Мансардні вікна металопластикові можуть мати найрізноманітнішу форму: найчастіше виробникам замовляють конструкції арочні, прямокутні або ж круглі. Окрім того, власник будинку має змогу вибрати спосіб відкривання вікна. В залежності від цього розрізняють поворотні конструкції, відкидні або із стандартним відкриванням.

Вибираючи мансардні металопластикові вікна, спеціалісти рекомендують враховувати ряд моментів. Зокрема, кут скату даху, площу кімнати, відстань між кроквами. До прикладу, малий кут нахилу потребує вікна більших розмірів. Також у цьому випадку слід потурбуватися про захист вікна від стікання вод під час дощу. До речі, аби поліпшити рівень освітлення в кімнаті, краще встановити замість одного великого вікна два менші.

Що стосується вибору склопакетів, то можна вибрати як стандартні варіанти, так і з більшою кількістю склопакетів. Головне пам’ятати, що за рахунок додаткових одиниць скла збільшується вага конструкції, що не завжди добре, коли мова йде про мансардні вікна. Наприклад, для даху із метало черепиці це не найкращий варіант. Для підвищення теплоізоляційних характеристик вікна, простір між склопакетами заповнюють інертним газом.

В залежності від конструкції будинку і побажань його власників, мансардні вікна монтуються між кроквами даху або ж кріпляться до обрешітки: останній варіант простіший і менш трудомісткий.
Головна | Новини | Статті | Інтерв'ю | Огляди | Фото
© westukr.itgo.com. All Rights Reserved